Mortare de zidărie fiabile și rezistente

Există modalități diverse de execuție a zidăriilor. Criteriile pentru alegerea mortarului potrivit sunt legate de elemente de fizică a construcțiilor, precum și de stabilitate, rezistență în timp, de aspecte estetice și de protecția mediului.

În funcție de cerințele specifice, mortarele de zidărie pot fi: mortare pentru zidării standard, recomandate pentru un nivel normal sau ridicat de solicitare, mortare pentru zidării aparente, cu un grad optim de protecție la condițiile meteorologice, precum și mortare pentru zidării ușoare, cu proprietăți deosebit de bune de izolare termică. Odată cu apariția unor formate de cărămidă exact dimensionate și tăiate, cum ar fi BCA-ul etc., portofoliul nostru a fost completat cu mortare în pat subțire folosite ca adezivi pentru cărămizi. Pentru domeniul reabilitărilor urbane și al conservării clădirilor monumente istorice recomandăm mortare de zidărie pe bază de var-trass.

 

Cerințe aplicabile mortarelor de zidărie

Mortarele de zidărie sunt clasificate la nivel național în funcție de rezistența minimă la compresiune. Rezistența minimă la compresiune se determină după 28 de zile și se măsoară în N/mm².

Alte criterii suplimentare care se utilizează pentru clasificarea mortarelor pentru termoizolații, respectiv a mortarelor pentru zidării ușoare sunt conductivitatea termică și densitatea brută în stare uscată.

Va trebui să se decidă la fața locului, pentru fiecare lucrare de construcție în parte, dacă prioritate se va acorda în primul rând capacității portante, proprietăților de izolare fonică sau de izolare termică. În funcție de această decizie, se va putea alege să se utilizeze fie un mortar pentru zidării pe bază de ciment, fie un mortar pe bază de ciment și var, fie un mortar termoizolant. Acestea pot să fie aplicate nu numai în pat gros, așa cum se proceda în mod tradițional, ci și în pat subțire sau mediu.

INAPOI

Model clădire 3D

Sunteți curios? Găsiți aici mai multe informații interesante despre zonele individuale ale unei clădiri.

INFO

Produse pentru zidării de toate tipurile

În funcție de cerințe, vă oferim o gamă largă de produse aici. Întotdeauna alegerea potrivită pentru dumneavoastră!