Cerinţe ridicate pentru faţadele exterioare

Ecologie şi durabilitate

Calitatea durabilă este ecologică și economică

Când sunt aplicate corect, tencuielile sunt produse de lungă durată care protejează fațadele exterioare pentru mulți ani împotriva diferitelor influențe meteorologice, dar și asupra solicitărilor mecanice. Tencuielile decorative minerale se bazează pe materiale naturale care sunt potrivite pentru oameni și animale. Producerea lor se face pentru conservarea resurselor. Chiar dacă producția de tencuieli decorative pastă necesită un efort tehnic mai mare, acestea sunt la fel de durabile datorită duratei lungi de viață și eficienței ridicate.

Solicitări ridicate

Protecţie împotriva intemperiilor şi a solicitărilor intensive ridicate

Pereții exteriori preiau diferite funcții de protecție pentru clădire. Aceştia trebuie să îndeplinească toate cerințele privind impermeabilitatea împotriva influențelor meteorologice cum ar fi ploaia, grindina, zăpada, vântul, furtuna, soarele, precum şi umiditatea și umezeala. Izolarea termică a construcţiei împotriva frigului în timpul iernii, dar și împotriva căldurii crescânde în timpul verii, trebuie asigurată.

Prin actul de economisire a energiei (EEG) și prin ordonanța de economisire a energiei (EnEV), legiuitorul stabilește cerințe clare pentru izolarea termică constructivă. Coeficientul de transfer de căldură (valoarea U) este cea mai importantă variabilă de calcul și reprezintă cantitatea de căldură pe care o componentă o emite la exterior pe întreaga grosime a stratului (de ex. grosimea unui perete de cărămidă) pe metru pătrat.

Protecţie împotriva incendiilor

O cerinţă importantă în domeniul construcţiilor 

Protecţia împotriva incendiilor joacă un rol esențial în execuţia tehnică a unui perete exterior. Sistemul european de clasificare pentru protecția împotriva incendiilor conform standardului EN 13501-1 definește condiții uniforme în întreaga Europă. Produsele de construcție cu cerințe de protecție împotriva incendiilor sunt distinse şi clasificate în funcție de rezistența la foc a componentelor clădirii (pereții exteriori) și a materialelor de construcție (izolație, tencuială etc.). În plus, clădirile sunt împărțite în cinci clase diferite precum și clădiri înalte.

Zona de soclu

Zona de soclu este de obicei supusă unor sarcini mari datorită stropilor de apă de ploaie și trebuie să fie suficient de solidă, impermeabilă la apă și rezistentă la efectele combinate ale umidității și înghețului. În plus, este important ca nu numai tencuiala de soclu să fie aplicată corect, dar și condițiile structurale ajută la menținerea sarcinii scăzute.

Design

Oferiţi fațadei dumneavoastră o expresie individuală prin culoarea și structura tencuielii.

Suporturi

Există o varietate de materiale pentru tencuirea pereților. Aşadar, înainte de aplicarea tencuielii decorative trebuie luate în considerare proprietățile tencuielii de bază a suportului.

Tencuieli şi materiale

Pentru pereții exteriori sunt disponibile diferite sisteme de tencuială. Aici veți vizualiza o prezentare generală.