Sisteme de tencuieli pentru orice tip de perete

Condiţii heterogene la faţa locului

Există în mod normal un număr mare de suporturi pentru sistemele de tencuieli. În conformitate cu standardele aplicabile, suportul trebuie verificat înainte de începerea lucrărilor de tencuit. La clădirile noi, pereţii sunt construiţi, în general, din beton armat, zidărie, BCA sau lemn. Datorită diversităţii mari de materiale de construcție a pereților de astăzi,  este necesară o selecție exactă a tencuielii potrivite pentru suport. În funcție de structura tehnică a peretelui, adesea sunt disponibile mai multe variante de tencuieli. Practic, norma DIN 18550 precum și fișele tehnice  ale asociaţiilor pentru sisteme de izolaţie, tencuieli şi mortare precum şi a industriei de ipsos trebuie respectate.

Beton

Înainte de aplicarea tencuielii, betonul trebuie să fie suficient de uscat și neted. Suportul trebuie să fie rezistent și fără impurități, cum ar fi uleiul de cofraj. Înainte de începerea lucrărilor de tencuit trebuie realizat controlul adecvat al suportului, conform normativelor în vigoare. De asemenea, se recomandă măsurarea temperaturii sau, dacă este necesar, a umidității. Tencuielile pe bază de ipsos nu sunt adecvate pentru suporturile din beton.

Zidărie

Este deosebit de important să se cunoască tipul exact de cărămidă utilizat pentru construcțiile de zidărie, deoarece gama de cărămizi oferite este aproape nelimitată. Ca regulă generală, zidăria trebuie să fie îmbinată complet înainte de începerea lucrărilor de tencuire, să nu fie murdară sau uscată. Defectele din zidărie trebuie închise cu un material adecvat înainte ca tencuiala să fie aplicată, iar eflorescențele uscate să fie îndepărtate. Straturile de tencuială  cu grosimi diferite ar trebui evitate.

Zidăria mixtă este un suport problematic deoarece sunt prezente materiale cu proprietăți diferite. În cazul acesta nu poate fi realizat un suport omogen și pot apărea sarcini locale. Dacă tencuiala se aplică in mai multe straturi, este necesară aplicarea unui strat de umplere ulterior pentru limitarea fisurilor.

Zidărie BCA

Zidăria din BCA este un material de construcție minerală cu proprietăți de izolare termică deosebit de bune pentru pereți cu o proporție foarte mare de goluri de aer cauzate. Aceasta este adesea denumită ca gazbeton și trebuie să fie îmbinată complet înainte de începerea lucrărilor de tencuire, să nu fie murdară sau uscată. Defectele din zidăria din BCA trebuie închise cu un material adecvat înainte ca tencuiala să fie aplicată, iar eflorescențele uscate să fie îndepărtate. Straturile de tencuială  cu grosimi diferite ar trebui evitate.
 

Lemn

Dacă suportul este constituit din materiale din lemn, cum ar fi plăcile ușoare din rumeguş sau căramizile din lemn, trebuie avut în vedere ca plăcile să fie lipite suficient de bine de suport. Plăcile umede sau învelite trebuie să fie complet uscate. Lucrările de tencuire pot fi demarate numai după ce zidăria solidă sau structura de susținere a betonului au fost uscate suficient pentru a evita o deteriorare ulterioară a structurii. Părţile desfăcute trebuie îndepărtate.

Design

Prin structura tencuielilor și culoarea vopselelor creați camere cu un caracter special.

Cerinţe

Cerințele pentru spaţiile interioare sunt ridicate. Aflați ce trebuie să aveți în vedere atunci când realizaţi o lucrare în spaţii interioare sau la plafoane.

Tencuieli şi materiale

Pentru pereții interiori sunt disponibile diferite sisteme de tencuieli şi vopsele. Aici veți vizualiza o prezentare generală.