Tencuieli și materiale - perfect potrivite nevoilor dumneavoastră

Tencuieli decorative pastă

Suprafeţe cu efect de respingere a murdăriei şi autocurăţare

Liantul rășină siliconică are o structură microporoasă, extrem de rezistentă la apă. Pe lângă utilizarea în construcții noi și industriale, tencuielile decorative cu rășină siliconică cu "difuzie deschisă" sunt folosite din ce în ce mai mult la renovarea fațadelor. Pentru obţinerea  tencuielilor și vopselelor pe bază de rășină siliconică, se utilizează rășini siliconice sub formă de emulsii apoase și se combină cu dispersii de polimer adecvate. Aceste straturi de acoperire combină astfel în mod optim cerințele practice pentru durabilitatea straturilor de acoperirire a fațadelor, rezistenţa deosebită la intemperii şi  la atacurile chimice ("ploaie acidă"), mecanice și biologice (microorganisme).

Noua suprafață structurată cu aditivi, combinată cu hidrofobie de cea mai bună calitate, care creează un efect de respingere a murdăriei și autocurățare, conferă o fațadă curată și frumoasă. Legătura cu suportul este îmbunătățită, iar absorbția de apă a sistemului este redusă semnificativ.

Materialitatea exterioară

Beneficiarii și arhitecții plasează cerințe ridicate privind culoarea, fizica clădirilor și structura pereților exteriori. Ele ar trebui, de asemenea, să fie în armonie cu stilul arhitectural general al clădirii. În ceea ce privește clădirile istorice și construcțiile care fac obiectul reglementărilor privind protejarea monumentelor istorice, autoritățile prevăd în general obligația restabilirii tencuielii originale. Pentru efectuarea unor lucrări simple de modernizare trebuie respectate mai curând cerințele aplicabile construcțiilor noi.

Singura soluție recomandată pentru lucrările de construcție la clădiri existente, în special pentru reabilitarea clădirilor monumente istorice, constă în utilizarea materialelor pe bază de var. Tencuielile termoizolante pe bază de var de la HASIT prezintă avantajul de a conserva structurile vechi, care sunt în general lipsite de planeitate, asigurând în același timp o reabilitare eficientă din punct de vedere energetic.

Tencuieli decorative minerale

Element de design ecologic și economic

Tencuielile minerale Edelputz sunt de peste 100 de ani garanția pentru construcții durabile și permanent frumoase, indiferent de vârstă. Tencuielile fine sunt mortare uscate minerale, de calitate superioară, fabricate industrial. Componentele acestora, de exemplu var alb, ciment alb și nisip de marmură de calitate superioară, sunt sigure din punct de vedere ecologic, fiind unice și inegalabile în Europa. Diversitatea de structuri, culori și granulații garantează realizarea unor suprafețe cu un design individual cât se poate de expresiv. Tencuielile fine sunt rezistente la lumină și la intemperii. Datorită compoziției lor minerale, aceste tencuieli permit cea mai ridicată difuzie a vaporilor de apă. Ușor de pus în operă și beneficiind de cel mai bun raport calitate/preț, tencuielile minerale Edelputz​​​​​​​ sunt cele mai apreciate și mai economice elemente de design și execuție pentru fațade și spații interioare.

SISI-Putz

Protecție inegalabilă pentru fațade

Fațadele amplasate către nord și cele umbrite prezintă riscul ca pe ele să se formeze rouă, ceea ce le expune pericolului de a fi afectate de alge. Pentru aceste fațade, protecția eficientă împotriva umidității o poate reprezenta un strat de acoperire impermeabil, de pe care apa condensată sub formă de rouă se scurge rapid, fără să se infiltreze. Tehnologia HASIT SiSi (SiSi = sistem pe bază de rășină siliconică/silicat/acrilat pur) asigură realizarea de straturi de acoperire care reunesc într-o singură gamă de produse numeroasele avantaje oferite de sistemele pe bază de rășină siliconică și, respectiv, pe bază de silicat. Prin asocierea componentelor organice cu rășină siliconică, silicat de potasiu și nisipuri de marmură albă se obțin tencuieli de calitate superioară pentru fațade, care previn infiltrarea apei și depunerile de praf și de alte reziduuri la nivelul fațadei.

Tencuieli Var/ Var-ciment/ Ciment

Cimentul este un liant hidraulic produs din clincherul de ciment Portland și pietre de ipsos, precum și din macinarea a diverşilor aditivi (zgura de furnal, cenușă, calcar, etc.). Tencuielile de ciment sunt utilizate ori de câte ori există cerințe asupra rezistenței la umiditate, rezistenței la îngheț, impermeabilității și rezistenței la apă.

Tencuielile de var-ciment combină avantajele tencuielilor de var și ciment. Amestecurile specifice de var pot completa proprietățile cimentului, cum ar fi clasa de rezistența ridicată și durabilitatea, în direcția îmbunătățirii gradului de prelucrare a tencuielilor. Pe lângă utilizarea pe fațade, acestea pot fi de asemenea utilizate la interior, în special în încăperi umede și scări cu solicitări mecanice ridicate.

Tencuieli pe bază de var hidraulic

Tencuielile pe bază de var hidraulic se bucură de o popularitate în creștere în diverse domenii de aplicare, inclusiv pentru conservarea și întreținerea clădirilor monumente istorice. Cunoscute în trecut ca tencuieli din ciment roman, acestea au fost dintotdeauna apreciate pentru calitățile remarcabile pe care le conferă tencuielilor varul ars la temperaturi ridicate. În prezent, se preferă mai curând varul hidraulic natural decât amestecurile artificiale de var hidraulic. Tencuielile cu conținut ridicat și foarte ridicat de var natural hidraulic prezintă numeroase avantaje: Bună prelucrabilitate, maleabilitate, culori pastelate, priză uniformă și cu contracție redusă, valori ridicate ale rezistenței, precum și o bună rezistență la îngheț și intemperii.

Mortar adeziv lipire şpăcluire

Adezivii de lipire şi masele de şpaclu sunt mortare de lipire şi nivelare universale folosite zi de zi pe şantierele de construcţii. Adezivii de lipire sunt utilizați ca punte de lipire pe suporturi netede, critice. O utilizare pe scară largă este acoperirea suporturilor netede sau grosiere înainte de aplicarea tencuielilor decorative cu granulație fină. Pe o scară largă sunt utilizaţi pentru şpăcluirea şi înăsprirea suporturilor înainte de aplicarea de aplicarea tencuielilor decorative. Masele de şpaclu au o importanță sporită în utilizarea ca  "masă de şpaclu pentru armarea tencuielii cu inglobarea plasei de armare textilă cu fibre de sticlă" pe o tencuială ușoară.

Suprafeţele și diagonalele armate nu pot preveni posibilitatea formării fisurilor, dar pot reduce riscul. Pentru înglobarea plasei de armare textilă cu fibre de sticlă trebuie folosită o masă de şpaclu minerală , precum şi o tencuială suport şi tencuială decorativă adecvată. Mortarul de armare trebuie să fie suficient de bine lipit, iar plasa de armare să fie înglobată în patul de mortar pe întreaga suprafața. Pentru utilizarea funcțională a maselor de şpaclu HASIT, sunt recomandate plasa de armare HASIT roșie sau albă.

CLĂDIRI EXISTENTE

FAȚADE EXTERIOARE

Fațade deteriorate

Puteți consulta aici detalii cu privire la posibilele cauze ale deteriorării fațadelor și la soluțiile cele mai potrivite.

Design

Structurile și culorile tencuielilor utilizate pentru pereții exteriori ai construcțiilor existente ar trebui să fie adaptate condițiilor locale specifice.

Cerinţe

Pereții exteriori ai clădirilor existente trebuie să respecte cerințele legale în vigoare cu privire la fizica construcțiilor.

Suporturi

Înainte de aplicarea unor noi tencuieli, trebuie examinate cu atenție materialele de construcție vechi şi stratul suport la fața locului.

CLĂDIRI EXISTENTE

FAŢADE EXTERIOARE

Tencuieli de asanare

HASIT oferă soluția potrivită și durabilă pentru orice domeniu de aplicare. Clădirile vechi pot fi readuse la strălucirea de odinioară cu ajutorul sistemelor noastre pe bază de tencuieli de asanare.

Clădiri existente

Exterior

Fațade deteriorate

Puteți consulta aici detalii cu privire la posibilele cauze ale deteriorării fațadelor și la soluțiile cele mai potrivite.