Tencuieli de asanare HASIT

În orice situație, vă puteți baza pe sistemele de renovare și asanare HASIT/RÖFIX

Tencuielile de asanare moderne se recomandă în principiu pentru zidării umede și/sau cu conținut de săruri dăunătoare construcției. Cu ajutorul acestor tencuieli, sărurile dăunătoare materialelor de construcție sunt reținute în interiorul tencuielii, neputând ajunge până la suprafața tencuielii. Datorită permeabilității deosebit de bune la vaporii de apă, aceste sisteme de tencuieli creează condiții favorabile pentru eliminarea umidității din zidărie.

Pentru a îndeplini această sarcină, se produc amestecuri speciale din mortare uscate prefabricate. Tencuielile astfel obținute au o porozitate mai pronunțată și o permeabilitate crescută la vaporii de apă, prezentând în același timp avantajul unei capilarități semnificativ mai reduse. Fiabilitatea acestor tencuieli depinde în mod decisiv de omogenitatea mortarelor, care însă nu poate fi garantată corespunzător în cazul în care mortarele se amestecă pe șantier.

Prin alegerea lianților, a aditivilor și a adaosurilor potrivite se pot fabrica tencuieli de asanare cu porozitate crescută, dar cu o pondere scăzută a porilor capilari. Menținerea în timp a eficacității și, prin urmare, evitarea oricăror deteriorări ale construcției depind de respectarea cu strictețe a parametrilor. Aceasta presupune, pe de altă parte, păstrarea compoziției optime. Compoziția optimă include tipul adaosurilor, forma și gradația granulelor, tipul lianților, proporțiile de amestec, tipul și cantitatea de aditivi.

Având în vedere structura și rolul lor, tencuielile de asanare trebuie să se întărească relativ rapid, să ofere însă în același timp o priză sigură. De asemenea, componentele amestecului de mortar, în special liantul, trebuie să fie foarte rezistente la acțiunea sărurilor. Din toate aceste motive, sistemele cu tencuieli de asanare sunt preponderent legate hidraulic. Tencuielile de asanare au proprietăți deosebite, fiind rezistente la îngheț și putând fi aplicate, prin urmare, și pe zona de soclu. În condițiile în care clima ambiantă nu împiedică uscarea suprafețelor, prin aplicarea sistemelor pe bază de tencuieli de asanare pe zidăriile umede se pot obține suprafețe uscate.

Cu toate acestea, nu este posibilă „asanarea zidăriei” numai prin utilizarea tencuielilor de asanare. Se impun măsuri suplimentare de etanșare ca protecție împotriva umezelii, de exemplu prin bariere orizontale împotriva ascensiunii prin capilaritate și prin izolații verticale. Tencuielile de asanare reprezintă, conform directivelor WTA, măsuri auxiliare care creează condiții favorabile eliminării umidității din zidării.

Înainte de a lua decizii cu privire la măsurile de întreținere și reparații, trebuie evaluată corespunzător la fața locului starea în care se află zidăria. Ca regulă generală, trebuie determinată cauza umidității, trebuie să se stabilească ce săruri solubile dăunătoare construcției sunt prezente, precum și tipul și starea zidăriei care urmează să fie tencuită. HASIT oferă soluția potrivită și durabilă pentru orice domeniu de aplicare. Un produs special în acest context este FIXIT 222, o tencuială termoizolantă cu Aerogel, cu randament ridicat.

Sisteme de asanare şi renovare

Conservaţi substanţa, obţineţi valoare

Renovarea şi asanarea profesională asigură menţinerea valorii proprietăţii, reduce consumul de energie şi îmbunătăţeşte climatul încăperii. Prin produse speciale HASIT oferă soluţia adecvată pentru proiecte mici şi mari. Materiale şi procedee ecologice ajută pentru a crea o abordare responsabilă a mediului şi sănătăţii.

spre Sisteme de renovare şi asanare HASIT/RÖFIX

Aflați mai multe din catalogul nostru cu sisteme de renovare și asanare

FAŢADE CONSTRUCŢII EXISTENTE

Design

Structurile și culorile tencuielilor utilizate pentru pereții exteriori ai construcțiilor existente ar trebui să fie adaptate condițiilor locale specifice.

Cerinţe

Pereții exteriori ai clădirilor existente trebuie să respecte cerințele legale în vigoare cu privire la fizica construcțiilor.

Suporturi

Înainte de aplicarea unor noi tencuieli, trebuie examinate cu atenție materialele de construcție vechi şi stratul suport la fața locului.

Tencuieli şi materiale

Pentru renovarea pereților exteriori vă stau la dispoziție diferite sisteme de tencuieli. Aflați mai multe aici.