Reabilitarea energetică cu WDVS

Reabilitarea și modernizarea construcțiilor existente trebuie să fie realizate întotdeauna în deplină concordanță cu prevederile legale, a directivelor specifice privind construcțiile și a reglementărilor în construcţii. În prezent, accentul se pune în primul rând pe reabilitarea energetică. Ideal ar fi ca refacerea și modernizarea sistemelor de încălzire să fie coordonate cu reabilitarea acoperișului, a fațadei și a ferestrelor.

Sistemele termoizolante compozit (WDVS) sunt sisteme termoizolante pentru fațade care constau dintr-un material termoizolant prefabricat care se lipește pe peretele exterior cu adeziv și, în plus, se fixează și mecanic cu dibluri. Direct peste materialul termoizolant se aplică în mai multe straturi tencuiala. Orice sistem termoizolant WDVS este un sistem constructiv realizat de un producător, testat și care dispune de un agrement tehnic european, ale cărui componente trebuie să fie intercorelate în mod optim. Alături de accesoriile care sunt, și ele, incluse în autorizația tehnică (colțare cu plasă de armare, profile de colţ cu picurător de tip lăcrimar, precum și profile de racordare și de finisare), aceste sisteme compozite de termoizolare exterioară oferă siguranță în montare și, în același timp, în utilizare.

În faza de proiectare a izolării unei fațade cu un sistem termoizolant compozit WDVS trebuie să se definească cu mare precizie parametrii cei mai importanți cu privire la construcția peretelui exterior, precum și condițiile de la fața locului, pentru a alege tipul de sistem de izolare în funcție de aceste aspecte. Numai utilizarea componentelor testate, prevăzute și livrate de producătorul sistemului, garantează un nivel corespunzător de siguranță și calitate ale sistemului de izolare.

Sistemele termoizolante HASIT sunt folosite cu succes în practică de peste 40 de ani și sunt în permanență dezvoltate în continuare. Datorită materialelor de cea mai bună calitate, acestea asigură siguranța maximă și longevitatea sistemului, o rezistență deosebită la șocuri mecanice, precum și cel mai ridicat grad de protecție împotriva apariției fisurilor. Gama materialelor izolante include polistirenul (polistirenul expandat - EPS, cunoscut și sub denumirea de Styropor), vata minerală, spuma izolantă minerală, precum și materii prime naturale și regenerabile, care sunt perfect sigure din punct de vedere ecologic, precum fibrele lemnoase moi.

Componentele bine intercorelate ale sistemului compozit se remarcă printr-un nivel optim de prelucrabilitate, prin faptul că oferă soluții de detaliu bine puse la punct și își păstrează foarte bine în timp valoarea. Sistemele compozite de izolare termică exterioară furnizate de HASIT sunt testate și certificate și și-au demonstrat, de asemenea, calitatea în practică, ceea ce le atestă siguranța în prelucrare și în punerea în operă. Sistemele de termoizolare HASIT sunt testate și certificate în conformitate cu cele mai stricte cerințe europene, concretizate în Directiva ETAG 004 privind Agrementarea Tehnică Europeană. De asemenea, produsele și componentele de cea mai bună calitate care intră în componența sistemelor HASIT asigură și respectarea pe deplin a normelor de aplicare la nivel național (agremente de utilizare, standarde de aplicare etc.).

Dublarea sistemelor termoizolante anterioare (WDVS)

Între timp, primele sisteme termoizolante aplicate pot să fie îmbătrânite și să necesite măsuri de reabilitare. În anumite situații, în locul îndepărtării complete a sistemului existent, legiuitorul permite dublarea termoizolațiilor anterioare de tip WDVS. Se aplică în aceste cazuri soluția practică a montării pe peretele exterior, prin fixarea pe stratul suport portant, peste vechiul sistem compozit de izolare termică, a unei noi variante de sistem certificat, de tipul celor mai sus descrise.