Numeroase cerinţe – o mare provocare

Ecologie şi durabilitate

Calitatea durabilă este ecologică și economică

Când sunt aplicate corect, tencuielile sunt produse de lungă durată care protejează spaţiile interioare pentru mulți ani împotriva solicitărilor mecanice. Tencuielile decorative minerale se bazează pe materiale naturale care sunt potrivite pentru oameni și animale. Producerea lor se face pentru conservarea resurselor. Chiar dacă producția de tencuieli decorative pastă necesită un efort tehnic mai mare, acestea sunt la fel de durabile datorită duratei lungi de viață și eficienței ridicate.

Climatul interior şi viaţa sănătoasă

Materialele naturale crează confort

În ultimii ani, locuitorii și utilizatorii au devenit mult mai sensibili atunci când vine vorba de tipul de produse folosite în mediul lor personal. Metodele de măsurare s-au îmbunătățit considerabil, astfel încât astăzi poluanții pot fi deja detectați în concentrații mult mai mici, iar efectele lor asupra oamenilor pot fi investigate. Tencuielile minerale se bazează pe ingrediente naturale. Acestea sunt, prin urmare, deosebit de potrivite pentru pereții exteriori și interiori..

Un climat confortabil și echilibrat este esențial pentru ca oamenii și animalele să se simtă cât mai confortabil în spaţiul interior. Acest climat constă într-o temperatură mai ridicată a pereţilor în timpul iernii, astfel încât fenomenul "de curent" neplăcut să nu mai aibă loc, iar camerele să fie mai răcoroase în timpul verii. Diferența dintre temperatura camerei și suprafața peretelui nu trebuie să depășească 3 °C. De regulă, acest interval se situează între 19 °C și 22 °C.

Suprafețele pereților interiori pot fi realizate în diferite moduri. Pe lângă tencuielile simple de finisare, care sunt apoi acoperite cu alte materiale, cum ar fi plăci, tapet, țesături etc., sunt disponibile de asemenea numeroase tencuieli de finisare pentru realizarea suprafețelor. Diferitele structuri de tencuieli  permit soluții individuale pentru suprafețele pereților interiori.

Încăperi umede

Reglarea umidităţii aerului

Încăperile umede cum ar fi băile din apartamente, cabine de duș în spații sportive, bucătării în clădiri publice sau piscine și camere în care predomină un nivel ridicat de umiditate datorită utilizării necesită o atenție deosebită. De regulă, aici sunt utilizate sisteme de ventilație mecanică, însă suprafețele de tencuială trebuie să absoarbă temporar sau permanent niveluri mai ridicate de umiditate. Tencuielile de ciment-ipsos s-au dovedit cele mai potrivite în aceste zone deoarece sunt "respirabile" și pot avea un efect de echilibrare asupra climatului în aceste spaţii. Ele sunt potrivite ca suport pentru tapet și plăci, dar și pentru acoperirea directă cu vopsea..

Solicitări ridicate

Rezistenţă împotriva solicitărilor mecanice

Suntem în mod constant înconjurați de pereți interiori, dar rareori suntem conștienți de numeroasele sarcini pe care le îndeplinesc. Sarcina lor cea mai distinsă este de a proteja intimitatea și separarea de încăperile învecinate. În același timp, aceştia ar trebui să creeze, o atmosferă de viață plăcută, în care utilizatorii să se simtă confortabil prin designul optim al suprafeței. Pereţii interiori au nu numai sarcina fizicii clădirii de a regla umiditatea aerului, ci și sarcina de protecție împotriva zgomotului și a incendiilor.

Tencuielile decorative trebuie să reziste la solicitări mecanice ridicate în interiorul clădirilor. În grădinițe sau clădiri publice, în săli de sport sau în spitale, suprafețele pereţilor trebuie realizate  astfel încât obiectele cu care interacţionează să nu provoace deteriorări și să lase doar urme de abraziune ușor de îndepărtat.

Protecţie împotriva incendiilor

Protecția împotriva incendiilor joacă un rol esențial în execuţia tehnică a unui perete interior. Sistemul european de clasificare pentru protecția împotriva incendiilor conform standardului EN 13501-1 definește condiții uniforme în întreaga Europă. Produsele de construcție cu cerințe de protecție împotriva incendiilor sunt distinse şi clasificate în funcție de rezistența la foc a componentelor clădirii (pereții interiori) și a materialelor de construcție (izolație, tencuială etc.). În plus, clădirile sunt împărțite în cinci clase diferite precum și clădiri înalte.

Design

Prin structura tencuielilor și culoarea vopselelor creați camere cu un caracter special.

Suporturi

Există o varietate de materiale pentru tencuirea pereților. Înainte de aplicarea tencuielii decorative sau a vopselei trebuie luate în considerare proprietățile tencuielii de bază a suportului.

Tencuieli şi materiale

Pentru pereții interiori sunt disponibile diferite sisteme de tencuieli şi vopsele. Aici veți vizualiza o prezentare generală.