Tencuieli termoizolante - elegante şi de efect

Cu ajutorul tencuielilor termoizolante puteți obține straturi izolante fără rosturi, care se adaptează cu ușurință tuturor formelor geometrice ale grundului pentru tencuieli. Se poate realiza astfel o execuție armonioasă a intradosului ferestrelor și a ușilor și a elementelor constructive proeminente sau curbate. În același timp, tencuielile termoizolante asigură uniformizarea temperaturii suprafețelor, precum și, prin utilizarea unui var hidraulic natural de calitate superioară din clasa NHL 5 (Fixit 222 și RÖFIX CalceClima® Thermo ), un mediu cu grad ridicat de alcalinitate.

Pereții tencuiți în acest mod își păstrează capacitatea mare de difuzie, astfel încât schimbul natural de umiditate continuă să se producă și după execuția măsurilor de reabilitare energetică. În domeniul protecției monumentelor istorice, utilizarea tencuielilor termoizolante a permis în premieră modernizarea clădirilor istorice din punct de vedere energetic, fără a le modifica însă aspectul exterior. Tencuielile termoizolante prezintă numeroase avantaje:


•    asigură o bună izolare termică
•    elimină necesitatea unei izolări termice suplimentare
•    reduc încărcarea termică la nivelul stratului suport pentru tencuială
•    reduc riscul apariției fisurilor
•    asigură o foarte bună difuzie a vaporilor de apă
•    utilizarea lor se recomandă inclusiv pentru clădirile monumente istorice (FIXIT 222 și RÖFIX 850)
•    elementele care intră în componența sistemului sunt naturale, minerale (FIXIT 222 și RÖFIX CalceClima® Thermo)
•    permit aplicarea de straturi cu grosimi mari
•    au un consum redus de material
•    sunt caracterizate de o prelucrabilitate manuală și mecanizată remarcabilă

Componența sistemului

Toate sistemele pe bază de tencuieli termoizolante HASIT constă dintr-o tencuială suport termoizolantă, un strat de protecție a acestei tencuieli termoizolante și, respectiv, o tencuială drișcuită hidrofobă. Proprietăţile acestor tencuieli aplicate în straturi succesive sunt perfect corelate între ele și asigură, astfel reunite, o izolare termică optimă a clădirii și, în același timp, protecția acesteia împotriva oricăror condiții meteorologice și a factorilor de mediu. Acoperirile cu vopsea pe bază de var, cu capacitate mare de difuzie și care sunt disponibile în numeroase variante de culori permit orice opțiuni individuale în ceea ce privește configurarea fațadelor.

Recomandate pentru interior și exterior

Produsele sunt ideale și pentru a fi aplicate pe pereții interiori. Cele mai multe case continuă să aibă și în prezent pierderi importante de energie, în special la marginea ferestrelor, în zona tocurilor ferestrelor și în zonele dintre ferestre și pereți. De asemenea, prin existența unor diferențe de temperaturi între suprafețe, pe zonele cele mai reci se formează condensul, ceea ce poate duce la apariția mucegaiului pe aceste suprafețe umede. O izolație interioară pe bază de tencuieli termoizolante poate fi realizată cu ușurință și rapiditate. În plus, tencuiala aplicată direct peste zidărie nu lasă spații libere în care vaporii de apă să se poată condensa. Datorită eficacității sale sporite chiar și în condițiile aplicării în strat subțire se câștigă spațiu, reducându-se în același timp diferențele de temperatură. De asemenea, eliminarea punților termice contribuie în mod direct la reducerea cheltuielilor pentru încălzire.

Tencuielile termoizolante și cărămizile cu goluri verticale - combinația ideală pentru construcțiile noi

Tencuielile termoizolante și cărămizile termoizolante cu goluri verticale sunt materiale de construcție minerale ale căror proprietăți se completează în mod ideal. Izolarea termică pe care o realizează acestea asigură o bună protecție termică a pereților exteriori. În plus, ambele tipuri de materiale prezintă, atât fiecare în parte, cât și în combinație, și avantajul altor caracteristici importante, care sunt indispensabile pentru pereții exteriori: o capacitate portantă ridicată, precum și proprietăți excepționale de protecție împotriva umidității.  
Coeficientul scăzut de rezistenţă la difuzia vaporilor de apă care caracterizează tencuiala termoizolantă vine să completeze bunele proprietăți capilare ale cărămizilor cu goluri verticale. Se asigură astfel dezumidificarea rapidă a construcțiilor noi, ceea ce previne acumulările dăunătoare de umiditate în secțiunile transversale ale pereților. Un alt argument pentru aceste două tipuri de materiale de construcție este faptul că, datorită duratei lor crescute de viață, a manipulării și prelucrării facile și a bunelor proprietăți de reciclare, îndeplinesc toate exigențele moderne în ceea ce privește construcțiile.

Tencuielile termoizolante HASIT

HASIT are în sortiment trei tipuri de tencuieli termoizolante pentru fațade, recomandate pentru construcții noi sau pentru lucrări de reabilitare:

FIXIT 222 - Tencuială termoizolantă cu Aerogel

RÖFIX 850 - Tencuială termoizolantă

RÖFIX CalceClima® Thermo - Tencuială termoizolantă

Tencuiala termoizolantă cu Aerogel HASIT Fixit 222 este un sistem mineral pe bază de tencuială termoizolantă cu randament ridicat, cu Aerogel. Acest sistem cu tencuială termoizolantă reprezintă o premieră la nivel mondial, îmbinând proprietăţile sistemelor minerale cu tencuieli pe bază de var cu avantajele unui sistem performant de materiale izolante. Este recomandat atât pentru pereții exteriori, cât și pentru pereții interiori. Datorită aerogelurilor pe care le conține, tencuiala termoizolantă atinge o conductivitate termică de λD 0,028 W/mK. Se pot obține astfel, cu un strat cu grosimea de numai 4 centimetri, aceleași proprietăți de izolare termică ca și cu un strat de cca 14 centimetri de tencuială termoizolantă convențională.

Sistemul mineral cu tencuială termoizolantă RÖFIX 850 îmbină proprietăţile sistemelor minerale cu tencuieli pe bază de var cu avantajele unui sistem de materiale izolante minerale. Materialul este recomandat doar pentru pereții interiori. Acesta constă dintr-o tencuială ecologică termoizolantă pe bază de var, adecvată din punct de vedere biologic aplicării în spații rezidențiale și care are capacitatea de a regla temperatura mediului ambiant din încăperi, utilizată pentru termoizolarea fără rosturi a pereților interiori. Conductivitatea sa termică este λD = 0,13 W/mK. RÖFIX 850 nu conține dispersii plastice. Materialul are o bună capacitate de difuzie, precum și o bună prelucrabilitate și un consum redus. Tencuiala termoizolantă are proprietatea de a regla umiditatea și poate fi aplicată inclusiv în strat cu grosime mare.

Componenta termoizolantă a sistemului mineral pe bază de tencuială termoizolantă RÖFIX CalceClima® Thermo este un agregat ușor de izolare superioară,  pe bază de silicat. Materialul este recomandat atât pentru pereții exteriori, cât și pentru pereții interiori. Acesta constă dintr-o tencuială ecologică termoizolantă pe bază de var, adecvată din punct de vedere biologic aplicării în spații rezidențiale și care are capacitatea de a regla temperatura mediului ambiant din încăperi, utilizată pentru termoizolarea fără rosturi atât a pereților interiori, cât și a celor exteriori. Conductivitatea termică a tencuielii termoizolante aplicate fără rosturi este λD = 0,074 W/mK. Materialul are o bună capacitate de difuzie, precum și o bună prelucrabilitate și un consum redus. Tencuiala termoizolantă are proprietatea de a regla umiditatea și poate fi aplicată inclusiv în strat cu grosime mare.

 

 

HASIT Fixit 222 Video