Ingineria civilă şi a betonului

Betonul - versatil și consacrat

Betonul este un material de construcție folosit în multe tipuri de lucrări de infrastructură, de construcții, de amenajări peisagistice și de grădini, dar și în construcția de drumuri. Betonarea fundaților, realizarea de delimitări pentru drumuri, construcția de pereți și multe altele se realizează cu ajutorul acestui material versatil. Betonul este maleabil și se poate folosi în mod individualizat.

Punerea la dispoziție la fața locului a cantității potrivite, în consistența și calitatea corespunzătoare, necesită o planificare inteligentă, experiență de ani de zile și cunoștințe aprofundate despre acest material de construcție deosebit. EL poate fi fabricat la fața locului, sau într-o stație de betoane. Betonul HASIT la siloz pune întotdeauna la dispoziție cantitatea necesară la calitatea potrivită și la momentul potrivit.

Atât utilizatorii profesioniști, cât și cei amatori („do-it-yourself”) apreciază betoanele preamestecate, datorită standardelor de calitate întotdeauna constante, precum și datorită posibilității de prelucrare raționale și lipsite de probleme.

Torcretul

Domeniile de utilizare a betonului torcretat se întinde de la lucrări mari de poduri și tuneluri, peste simple lucrări de asigurare pe suprafețe înclinate și ajung până la renovări complexe de bolți. În funcție de cerințe, HASIT pune la dispoziție betoane torcretate de înaltă calitate pentru două metode diferite de prelucrare: torcretare uscată și umedă.

În cazul procedurii de torcretare uscată, cimentul și materialele aditive sunt mestecate uscat unele cu altele, fiind transportate de un curent de aer comprimat printr-o conductă sau printr-un furtun, spre o duză de amestec. În duză, la amestec se aduce aportul necesar de apă. Apoi, betonul se aplică sub forma unui jet neîntrerupt.

În cazul procedurii de torcretare umedă, cimentul se amestecă cu apa și materialele aditive, fiind transportat la duza de pulverizare cu ajutorul unei pompe de mortar. Aici, amestecul este pulverizat și aplicat cu ajutorul aerului comprimat. Este garantată o calitate egală pe durata întregului procedeu de torcretare.

Beton uscat

Nu este întotdeauna vorba despre șantiere mari. Înlocuirea unei scări vechi din lemn dintr-o casă din centrul orașului cu o construcție rezistentă la foc din beton este o sarcină delicată, dar tipică. Ce contează într-o asemenea situație este să fie disponibilă pentru aplicare cantitatea potrivită de beton, la consistența potrivită - fără pierdere de timp și de material. Betoanele uscate, mai ales cele la sac sau la siloz, sunt potrivite pentru asemenea sarcini.

Betoanele uscate, care se prelucrează în mașină, sunt cel mai bine adaptate cerințelor impuse de lucrările speciale de infrastructură: Fie că este vorba despre realizarea de piloți forați pentru fundarea de clădiri, ridicarea de blocuri pe suprafețe instabile, stabilizări complexe de terenuri sau asigurarea excavărilor pentru stațiile de metrou.

 

Repararea betonului

Mai ales după perioadele de îngheț, în suprafața carosabilă apar gropi și alte tipuri de deteriorări. Fisurile din straturile de uzură ale șoselelor pot fi închise cu mortare speciale de reparare a căii de rulare. Cimentul special deosebit de rezistent folosit ca liant conferă mortarului de reparare o eficiență și o rezistență deosebite. Suprafețele din beton sau asfalt astfel reparate își păstrează rezistența, putând fi folosite la capacitate completă după doar 15 minute de la aplicare. Aplicarea se poate face indiferent de condițiile meteo.

Sistem de soluții

Doar câțiva pași

Căutarea produsului potrivit

Încă nu vă este clar care produs este cel mai potrivit? Cu tool-ul de căutare a produsului HASIT aflaţi soluția perfectă.

DE AJUTOR

Utilizare simplă

Calculator consum

Cu ajutorul Calculatorului de consum HASIT, veți obține cantitatea de material de care aveți nevoie în doar câțiva pași.