Design cu tencuieli şi vopsele

Structura tencuielilor

Tencuielile au rol de conservare a structurilor existente ale fațadelor istorice

În cazul renovărilor și al reabilitărilor generale trebuie respectate în general dispozițiile legale în vigoare; însă, în ceea ce privește clădirile protejate prin lege ca monumente istorice, se aplică cerințe speciale. Cel mai important element de design este calitatea suprafețelor, inclusiv pentru reabilitarea clădirilor istorice sau a construcțiilor vechi. În funcție de cerințele locale, se impune conservarea structurii preexistente, respectiv restaurarea acesteia cu ajutorul tencuielilor moderne. Tencuielile drișcuite minerale sau cu consistență păstoasă sunt materiale cu diverse structuri, colori și granulații, cu ajutorul lor putându-se realiza fațadele dorite, conform cerințelor Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, respectiv ale arhitecților, constructorilor și beneficiarilor în cazul lucrărilor de reabilitare simplă. Fiecare suprafață creează o optică și o dimensiune tactilă diferite. Puteți alege între numeroase variante de execuție.

Tencuielile fine Edelputz sunt mortare uscate minerale, de calitate superioară, fabricate industrial. Componentele acestora, de exemplu var alb, ciment alb și nisipuri de calitate superioară, sunt sigure din punct de vedere ecologic, fiind unice și inegalabile în Europa. Tencuielile fine sunt rezistente la lumină și la intemperii. Datorită compoziției lor minerale, aceste tencuieli permit cea mai ridicată difuzie a vaporilor de apă. Rășina siliconică utilizată ca liant are suprafața microporoasă, asigurând o impermeabilizare și o capacitate de difuzie extrem de ridicate.

Vopsele şi straturi de acoperire

Protecţie împotriva oricăror condiţii meteorologice

Protecția și estetica fațadelor formează cu  vopselele și straturile de acoperire moderne o simbioză durabilă. Vopselele de fațadă de înaltă calitate oferă constructorilor, arhitecților și distribuitorilor o gamă largă de soluții de proiectare. Un factor decisiv pentru proprietar este longevitatea, chiar dacă după ani de zile nu s-au produs deteriorări sau schimbări de nuantă a vopselelor.

Prin urmare, fațadele trebuie protejate în mod fiabil și permanent împotriva umezelii, a intemperiilor (infestarea microbacteriană) și a poluanților și să îndeplinească cerințele importante privind fizica clădirilor, de ex. în ceea ce privește difuzibilitatea și elasticitatea. HASIT oferă straturi de acoperire rezistente pe termen lung pentru diferite cerințe: vopsele de fațadă organice și silicatice , precum și vopsele de exterior pe bază de rășină siliconică, care sunt extrem de rezistente la apă datorită structurii microporoase, cu permeabilitate simultană la difuzia vaporilor de apă.

Prin utilizarea tehnologiei SiSi (rășină siliconică + silicat), HASIT a reușit să creeze un tip de acoperire a suprafețelor care oferă fiabilitate și siguranță atât la interior, cât și la exterior. Produsele pe baza tehnologiei SiSi protejează fațadele împotriva factorilor de mediu, a reacțiilor chimice, a factorilor de încărcare mecanică și de infestare biologică.

Pentru obţinerea  tencuielilor și vopselelor pe bază de rășină siliconică, se utilizează rășini siliconice sub formă de emulsii apoase și se combină cu dispersii de polimer adecvate. Aceste straturi de acoperire combină astfel în mod optim cerințele practice pentru durabilitatea straturilor de acoperirire a fațadelor, rezistenţa deosebită la intemperii şi  la atacurile chimice ("ploaie acidă"), mecanice și biologice (microorganisme).

Vopsele

Creaţi atmosferă cu pachetul de culori HASIT

Cu vopselele HASIT puteți restaura atât din punct de vedere calitativ, cât și ca design fațadele istorice și fațadele clădirilor de patrimoniu, precum și suprafețele clădirilor modernizate.

Aspectul fațadelor este influențat decisiv de proprietățile formelor, culorii și materialelor. Psihologia de culoare descrie efectul obiectiv, dovedit științific al culorilor. Nuanțele bine clasificate, combinațiile și tehnicile sofisticate vă conduc spre dimensiuni incitante. Variațiile infinite oferă tonul individual de culoare pentru fațadă și design interior.

Culoarea are un efect fiziologic datorat îndepărtării părților de undă ale luminii vizibile (380 - 720 nm) prin interacțiunea luminii de acoperire cu componentele sale. Datorită structurii sale, ochiul uman este capabil să distingă câteva milioane de culori individuale. Cu toate acestea, impresia de culoare este foarte subiectivă, astfel încât aceeași culoare diferă atât pentru diferiți spectatori, cât și pentru un utilizator în momente diferite sau în medii diferite.

Gama noastră de produse se întinde de la vopsele pur minerale, cum ar fi vopsele pe bază de var pastă și var până la vopsele silicatice, SISI, siliconice, vopsele dispersie și de protecţie cu amorse, agenti de fixare, diluanţi  sau produse suplimentare corespunzătoare.

Calitatea şi asigurarea calității este întotdeauna în prim-plan. Controalele interne se referă la materiile prime primite, precum și la produsele finite înainte de livrare. Vopselele HASIT sunt potrivite pentru fiecare suport la exterior și interior: paleta noastră de culori dezvoltă stilul și estetica în combinație cu sticlă, lemn, metal, zidărie, beton și materiale compozite. Așadar cu tencuielile decorative HASIT,  pot fi restaurate și protejate fațadele monumentelor și a clădirilor istorice din punct de vedere al calității și designului, precum și fațadele clădirilor modernizate.

CLĂDIRI EXISTENTE

FAȚADE EXTERIOARE

Fațade deteriorate

Puteți consulta aici detalii cu privire la posibilele cauze ale deteriorării fațadelor și la soluțiile cele mai potrivite.

Cerinţe

Pereții exteriori ai clădirilor existente trebuie să respecte cerințele legale în vigoare cu privire la fizica construcțiilor.

Suporturi

Înainte de aplicarea unor noi tencuieli, trebuie examinate cu atenție materialele de construcție vechi şi stratul suport la fața locului.

Tencuieli şi materiale

Pentru renovarea pereților exteriori vă stau la dispoziție diferite sisteme de tencuieli.

CLĂDIRI EXISTENTE

FAŢADE EXTERIOARE

Tencuieli de asanare

HASIT oferă soluția potrivită și durabilă pentru orice domeniu de aplicare. Clădirile vechi pot fi readuse la strălucirea de odinioară cu ajutorul sistemelor noastre pe bază de tencuieli de asanare.

Clădiri existente

Exterior

Fațade deteriorate

Puteți consulta aici detalii cu privire la posibilele cauze ale deteriorării fațadelor și la soluțiile cele mai potrivite.