Protecția monumentelor istorice - Conservarea proprietății culturale

Conservarea mediului construit

Conservarea mediului construit este foarte importantă pentru societatea noastră. Obiectivul primordial este reprezentat de conservarea vechilor forme constructive și a clădirilor istorice. Aceste tipuri de construcții se înscriu în domeniul conservării clădirilor monumente istorice, domeniu în care o atenție deosebită se dedică menținerii substanței construcțiilor istorice și păstrării semnelor de vârstă și de uzură ale acestora, în condițiile reducerii la minim a efortului de întreținere și reparații. Eforturile de conservare și întreținere a clădirilor monumente istorice acordă prioritate nu atât reconstrucției, cât păstrării substanței istorice.

Lucrările de reabilitare se desfășoară întotdeauna în urma analizei fiecărei situații în parte, cu respectarea cerințelor prevăzute de autoritățile competente în materie de protecția monumentelor istorice, respectiv în urma consultării cu aceste autorități. Rezultatul măsurilor de conservare nu depinde numai de calitatea execuției, ci și de materialele de construcție utilizate. Pentru sectorul de conservare și întreținere a clădirilor monumente istorice, HASIT oferă o gamă variată de mortare, tencuieli suport, tencuieli drișcuite și produse pentru realizarea vopsitoriilor. Obiectivul nostru este de a contribui, cu competență profesională și cu ajutorul celor mai potrivite materiale de construcție, la protecția monumentelor istorice și, implicit, la conservarea bunurilor culturale pentru posteritate.

MONUMENT ISTORIC

Conservarea substanţei

Tencuieli istorice

Pe măsură ce oamenii au aflat de cerințele unei vieți sănătoase, au ajuns să aprecieze cu timpul tot mai mult tencuielile pe bază de var, în special pentru renovarea clădirilor monumente istorice.

ISTORIC

CERINŢE SPECIALE

Tencuieli de asanare-monumente istorice

Tencuielile de asanare moderne se recomandă în principiu pentru zidării umede și/sau cu conținut de săruri. HASIT respectă astfel cerințele speciale pentru protecția clădirilor monumente istorice.

PROTECŢIE MONUMENTE

MĂSURI DE HIDROIZOLARE

Hidroizolarea zonei de soclu

În zona de soclu sunt necesare, fără excepție, măsuri speciale de hidroizolare. Numai astfel se poate evita apariția ulterioară a unor vicii de natură optică sau de fizică a construcției.

CLĂDIRI EXISTENTE

CERINŢE

Îndepărtarea mucegaiului

HASIT produce tencuieli speciale de asanare și renovare, pentru acest domeniu de aplicare, care și-au demonstrat deja eficacitatea practică și durabilă. Aici puteți să aflați cum scăpaţi de mucegai.

IZOLAŢIE

ASANARE ENERGETICĂ

Sisteme termoizolante WDVS

Sistemele termoizolante compozit pentru fațade sunt compuse dintr-un material termoizolant prefabricat care se lipește pe peretele exterior cu adeziv și, în plus, se fixează și mecanic cu dibluri.

ASANARE

CONSTRUCŢII EXISTENTE

Izolaţii interioare

Adesea se impune necesitatea de a reabilita clădirile vechi prin izolarea interiorului acestora. Aici găsiți toate informațiile cu privire la posibilitățile de realizare a izolațiilor interioare.