Tencuieli și materiale - perfect potrivite nevoilor dumneavoastră

Materialitatea exterioară

Beneficiarii și arhitecții plasează cerințe ridicate privind culoarea, fizica clădirilor și structura pereților exteriori. Ele ar trebui, de asemenea, să fie în armonie cu stilul arhitectural general al clădirii. Atunci când se întăresc și se usucă, tencuielile minerale formează un sistem capilar în structura tencuielii, care poate absorbi și elibera umiditatea ridicată pentru o perioadă scurtă de timp. Din acest motiv, cel mai frecvent se utilizează tencuieli de var-ciment.

Tencuiala exterioară minerală fără rosturi protejează materialele de construcție ale pereților acoperiţi, iar în construcția modernă, îndeplinește cerințele pentru protecția împotriva umidităţii și a umezelii, reglează schimbările de temperatură, asigură difuzia vaporilor de apă și protejează împotriva influențelor mecanice.

Tencuieli decorative minerale

Configurarea elementului ecologic şi economic

Timp de peste 100 de ani, tencuielile minerale Edelputz reprezintă durabilitatea și frumusețea atemporală. Tencuiala decorativă Edelputz este o tencuială minerală uscată de înaltă calitate produsă industrial în fabricile noastre. Componentele sale ecologic inofensive, cum ar fi varul alb, cimentul alb și nisipul de marmură de calitate superioară, sunt unice și fără egal în Europa. Structuri, culori și granulometrii diferite garantează un design expresiv și individual al suprafeței. Tencuielile minerale Edelputz sunt rezistente la lumină și intemperii. Datorită compoziției lor minerale, ele ating cel mai înalt grad de deschidere la difuzie. Prelucrarea simplă și cel mai bun raport preț-performanță fac ca tencuielile minerale Edeputz să fie un element de design popular și economic pentru fațade și spaţii interioare.

Tencuieli decorative pastă

Suprafeţe cu efect de respingere a murdăriei şi autocurăţare

Liantul rășină siliconică are o structură similară cu cea a nisipului de cuart. Acest material de construcție modern are o suprafață microporoasă care este extrem de rezistent la apă. Pe lângă utilizarea în construcții noi și industriale, tencuielile decorative cu rășină siliconică cu "difuzie deschisă" sunt folosite din ce în ce mai mult la renovarea fațadelor. Pentru obţinerea  tencuielilor și vopselelor pe bază de rășină siliconică, se utilizează rășini siliconice sub formă de emulsii apoase și se combină cu dispersii de polimer adecvate. Aceste straturi de acoperire combină astfel în mod optim cerințele practice pentru durabilitatea straturilor de acoperirire a fațadelor, rezistenţa deosebită la intemperii şi  la atacurile chimice ("ploaie acidă"), mecanice și biologice (microorganisme).

Noua suprafață structurată cu aditivi, combinată cu hidrofobie de cea mai bună calitate, care creează un efect de respingere a murdăriei și autocurățare, conferă o fațadă curată și frumoasă. Legătura cu suportul este îmbunătățită, iar absorbția de apă a sistemului este redusă semnificativ.

Tencuieli de Var/ Var-ciment/ Ciment

Cimentul este un liant hidraulic produs din clincherul de ciment Portland și pietre de ipsos, precum și din macinarea a diverşilor aditivi (zgura de furnal, cenușă, calcar, etc.). Tencuielile de ciment sunt utilizate ori de câte ori există cerințe asupra rezistenței la umiditate, rezistenței la îngheț, impermeabilității și rezistenței la apă, de ex. în zona de soclu sau în zonele cu expunere la stropi de apă.

Tencuielile de var-ciment combină avantajele varului și a cimentului. Amestecurile specifice de var pot completa proprietățile cimentului, cum ar fi clasa de rezistența ridicată și durabilitatea, în direcția îmbunătățirii gradului de prelucrare a tencuielilor. Pe lângă utilizarea pe fațade, acestea pot fi de asemenea utilizate la interior, în special în încăperi umede și scări cu solicitări mecanice ridicate.

Tencuieli în strat subţire

Tencuielile în strat subțire sunt foarte potrivite pentru suporturile plane, cum ar fi cărămizi plate sau zidărie din BCA cu toleranțe dimensionale reduse de masă. Acestea plasează cerințe sporite tuturor părților implicate, în special aplicatorilor. Pentru grosimi diferite ale pereților, trebuie acordată o atenţie sporită asupra componentelor construcţiei, cum ar fi obloane, elemente de susţinere, precum și ramele ușilor și alte componente dependente de grosimea peretelui. Colțurile exterioare ale pereților și plafoanelor trebuie să fie prevăzute cu un profil de colț / margine pentru tencuieli în strat subțire.

Tencuielile în strat subțire sunt tencuieli speciale pe bază de var, ciment sau ipsos, dintre care unele pot fi aplicate și sub formă de tencuială suport subțire și / sau tencuială decorativă. Spre deosebire de tencuielile standardizate, cu o grosime minimă de 10 mm sau 15 mm, tencuielile în strat subțire sunt aplicate într-un strat de 3 mm până la 6 mm grosime. De regulă, tencuielile în strat subţire se aplică pe suporturi plane la o grosime de cca. 4 mm. Aplicatorul trebuie să țină cont de faptul că, cu tencuiala în strat subțire, toleranțele maxime de planeitate de 2 mm până la 3 mm pot fi compensate cu grosimea obișnuită a tencuielii. În principiu, trebuie aplicate toleranțe dimensionale de masă mai mari la baza tencuielilor decât sunt permise conform DIN 18022 "Toleranțe în construcția clădirilor, 1. tabel 3, linia 5". Toleranțele de planeitate de 5 mm între suporturile neplanare și suprafețele finisate ale pereților nu pot fi compensate cu tencuieli în strat subțire.

Mortar adeziv lipire şpăcluire

Adezivii de lipire şi masele de şpaclu sunt mortare de lipire şi nivelare universale folosite zi de zi pe şantierele de construcţii. Adezivii de lipire sunt utilizați ca punte de lipire pe suporturi netede, critice. Pe o scară largă sunt utilizaţi pentru şpăcluirea şi înăsprirea suporturilor înainte de aplicarea tencuielilor decorative fine. Masele de şpaclu au o importanță sporită în utilizarea ca  "masă de şpaclu pentru armarea tencuielii cu inglobarea plasei de armare textilă cu fibre de sticlă" pe o tencuială ușoară.

Suprafeţele și diagonalele armate nu pot preveni posibilitatea formării fisurilor, dar pot reduce riscul. Pentru înglobarea plasei de armare textilă cu fibre de sticlă trebuie folosită o masă de şpaclu minerală , precum şi o tencuială suport şi tencuială decorativă adecvată. Mortarul de armare trebuie să fie suficient de bine lipit, iar plasa de armare să fie înglobată în patul de mortar pe întreaga suprafața. Pentru utilizarea funcțională a maselor de şpaclu HASIT, sunt recomandate plasa de armare HASIT roșie sau albă.

Design

Oferiţi fațadei dumneavoastră o expresie individuală prin culoarea și structura tencuielii.

Cerinţe

Cerințele fizicii clădirilor pentru o fațadă sunt ridicate. Aici puteți afla ce ar trebui să aveți în vedere când realizaţi o faţadă.

Suporturi

Există o varietate de materiale pentru tencuirea pereților. Aşadar, înainte de aplicarea tencuielii decorative trebuie luate în considerare proprietățile tencuielii de bază a suportului.