Domenii de utilizare a tencuielii termoizolante cu Aerogel Fixit 222

Există foarte multe construcții vechi pentru care sunt necesare lucrări de reabilitare. Tencuiala termoizolantă cu randament ridicat HASIT Fixit 222 Aerogel este ideală pentru reabilitarea clădirilor vechi, având o compoziție pe bază de substanțe minerale, ceea ce face ca acest produs să fie foarte asemănător, din punctul de vedere al materialului și al tehnicii de punere în operă, cu materialele de construcție istorice. Printre domeniile de utilizare pentru care HASIT Fixit 222 este alegerea ideală se mai numără însă și anumite aplicații speciale destinate construcțiilor noi, de exemplu realizarea glafurilor sau a anumitor elemente arhitecturale dificile, cum ar fi bolțile sau arcadele. Poate fi utilizat atât pentru interior, cât și pentru exterior.

Utilizarea pentru izolarea pereților exteriori în construcții noi sau în lucrări de reabilitare:  

Tencuiala termoizolantă cu randament ridicat HASIT Fixit 222 Aerogel se utilizează cu predilecție pentru reabilitarea fațadelor, prezentând avantajul de a fi aplicată în strat subțire, ceea ce permite păstrarea nemodificată a elementelor caracteristice ale clădirii. Grație compoziției minerale a sistemului mineral pe bază de tencuială termoizolantă cu Aerogel, acesta previne apariția și dezvoltarea algelor și a fungilor.

Sistemul cu tencuială termoizolantă Fixit Aerogel își mai găsește aplicare și în domeniul construcțiilor noi, unde este folosit pentru tencuirea zidăriilor din cărămidă cu coeficient de izolare foarte ridicat. În funcție de tipul de cărămidă se obțin astfel, prin aplicarea unor straturi cu grosimea de numai trei până la cinci centimetri.

Utilizarea pentru izolarea pereților interiori în construcții noi sau în lucrări de reabilitare:  

Produsul este ideal și pentru a fi aplicat pe pereții interiori. Tăierea plăcilor izolatoare la dimensiunile necesare pentru căptușirea casei scărilor sau a arcelor în plin centru (semicirculare) este o operațiune dificil de realizat. Mult mai rapid se poate aplica la interior o izolație pe bază de tencuială termoizolantă. În plus, tencuiala aplicată direct peste zidărie nu lasă spații libere în care vaporii de apă să se poată condensa. Datorită eficacității sporite chiar și în condițiile aplicării în strat subțire, cu ajutorul acestui produs se câștigă spațiu, motiv pentru care el reprezintă cea mai bună alternativă îndeosebi pentru realizarea de lucrări la imobile situate în zone foarte bune, în care orice suprafață suplimentară echivalează cu un plus de valoare.

Domeniu special de utilizare al produsului HASIT Fixit 222 pentru a preveni pierderile de căldură și apariția mucegaiului în zona glafurilor:

Cele mai multe case continuă să aibă și în prezent pierderi importante de energie, adesea la marginea ferestrelor, în zona tocurilor ferestrelor și în zonele dintre ferestre și pereți. Prin aplicarea tencuielii termoizolante, se reduc diferențele de temperatură, astfel încât nu apar punțile termice, reducându-se astfel nemijlocit și costurile de încălzire. De asemenea, prin existența unor diferențe de temperaturi între suprafețe, pe zonele cele mai reci se formează condensul, ceea ce poate duce la apariția mucegaiului pe aceste suprafețe umede. Exact acest aspect este combătut prin acțiunea tencuielii noastre termoizolante, deoarece aceasta asigură uniformizarea temperaturii suprafețelor precum și, prin utilizarea varului hidraulic natural de calitate superioară din clasa NHL 5, un mediu cu grad ridicat de alcalinitate.